Vapaa tahto

Galatalaiskirjeessä 5:13 sanotaan:

”Teidät on kutsuttu vapauteen, veljet. Mutta älkää tämän vapauden varjolla päästäkö itsekästä luontoanne valloilleen, vaan rakastakaa ja palvelkaa toisianne.”

Jumala on suonut meille ihmisille vapaan tahdon. Me saamme itse päättää mitä elämällämme teemme, mihin suuntaamme energiamme ja mihin käytämme kallisarvoisen aikamme. Jumala rakastaa ihmistä niin paljon, että näyttäytyy vain heille, jotka Hänet haluavat nähdä. Jumala välittää ihmisistä niin paljon, että Hän sallii tuntea läsnäolonsa vain heidän sydämissään, jotka sitä vilpittömästi pyytävät. Jumala sallii meille itsekkään luontomme niin halutessamme.

Mutta viisas tietää, että ihmisen elämä on ajassa mitattuna hyvin lyhyt. Itse olen jo aivan liikaa hölmöillyt ja aiheuttanut pahaa oloa läheisilleni, enkä enää aio toistaa virheitäni. Monet mokailuistani ovat menneet sairauden piikkiin jo ennen diagnoosia, mutta teot on tehty eikä niitä saa tekemättömiksi.

Sairaus on saanut minut omistamaan elämäni Jumalan palvelemiselle. Tällä hetkellä näen sen ainoana totuutena elämässäni, ohjenuoranani, jota vakaasti seurata. Tiedän, että sairaus saa uskoni ja luottamukseni Jumalaan horjumaan, mutta rukoilen voimaa kestää tulevat heikot hetket.

Mainokset

One comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s