Suhteeni Jeesukseen

Suhteeni Jeesukseen, Jeesukseen Kristukseen, Jumalan Poikaan, on määriteltävissä yksinkertaisen totuuden kautta: minä uskon Häneen koko sydämestäni.

Hieman pidempi määritelmä menee seuraavasti: keskustelin kerran erään papin kanssa, joka kertoi minulle, että jokainen meistä muodostaa oman henkilökohtaisen suhteen Jeesukseen. Viisaita sanoja, ja mieleni tekee erityisesti korostaa sanaa henkilökohtainen.

Minulle Jeesus on tarinoiden ja mielikuvituksen tuolla puolen. Jeesusta pelastajana ei voi järkeillä, sen voi vain tuntea sydämessään hiljaisuudessa, hiljaisessa rukouksessa, kun kaikki arkinen on hetkeksi menettänyt merkityksensä ja saanut Jeesuksen kautta pyhyyttä; pyhyyttä, joka kuultaa kirkkaana jo pelkästään Hänen nimestään.

Jeesus on elävänä läsnä rukouksessa, syvässä mietiskelyssä, ilojen ja surujen keskellä arjessa kotona tai metsien erakkomajoissa. Sillä mitä muuta rukous on kuin antautumista ristillä kuolleelle Vapahtajalle, joka oli valmis kuolemaan uskonsa puolesta? Rukous on suora yhteys Jeesukseen ja Hänen perintöönsä, jota me nykyajan kristityt voimme vaalia. Perintö, joka kaikuu jokaisessa rukouksessa lähimmäisen puolesta; perintö, joka näyttäytyy ahdingossa suoritetun apua pyytävän rukouksen kautta; perintö, joka on Jumalan rakastamista ja palvelemista.

Syvässä mietiskelyssä voin tuntea Hänen läsnäolonsa vahvana ja kirkkaana, ja tämä kaikki on järjen ulottumattomissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s