Usko on vapautta

Usko vaatii aluksi suurta ponnistelua, koska useimmat meistä ovat tottuneet materialistiseen tai ateistiseen näkökulmaan. On vaikeaa uskoa johonkin sellaiseen, jota ei suoraan näe. Monille tuottaa vaikeuksia lukea pyhiä kirjoja kuten Raamattua tai Bhagavad-gitaa juuri niiden uskonnollisen luonteen vuoksi.

Uskovaisia on helppoa pilkata, koska he asettavat itsensä alttiiksi. Jeesus Kristus on tästä äärimmäisin ja kaunein esimerkki uhratessaan itsensä muiden vuoksi. Vaikka meidän ei tarvitse mennä yhtä radikalistiseen julistamiseen kuin Jeesus, hänen toimintansa voi toimia inspiroivana esimerkkinä – usko on kaiken keskiössä.

Usko tarkoittaa rakkautta, rakkautta aivan kaikkeen ja aivan kaikkiin. Puhdas rakkaus ei erottele eikä ylennä tai alenna. Antautuessaan Jumalalle usko on rakkautta ja rakkaus on uskoa. Tällöin uskosta tulee vapautta, koska luovuttaa itsensä Korkeimman haltuun, jättää lopullisen päätösvallan Hänelle ja antaa oman egonsa väistyä.

Viidennessä Mooseksen kirjassa on sanottu (31:8):

”Herra itse kulkee sinun edelläsi. Hän on sinun kanssasi, hän ei jätä sinua yksin eikä hylkää sinua. Älä lannistu, älä pelkää.”

Kyseinen jae tuo minulle suurta lohtua erityisesti nyt, kun olen täällä psykiatrisella osastolla ahdistuneena. Älä lannistu, älä pelkää. Nuo ovat sanoja, joissa piilee suuri voima, mutta vain jos antaudumme uskon, suurimman rakkauden valtaan ja koemme vapautta edes pienen hetken. Tuolloin koemme Jumalan läsnäolon.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s