Voiko omaan itseen luottaa?

Käsittelin edellisessä postauksessa Jumalan meille antamaa vapaata tahtoa ja kuinka Hän sallii meidän tehdä itse omat päätökset niin halutessamme.

Mutta suoraan sanottuna on suurta typeryyttä luottaa itseensä ja kuvitella omien voimien riittävän. Sellainen ajattelutapa kumpua harhaisesta egosta, jota varsinkin länsimainen materialistinen elämäntapa ruokkii. Emme voi hallita itseämme muista puhumattakaan. Valta on aina Jumalalla, elämämme on aina Jumalan käsissä.

Trappistimunkki, kirjailija, runoilija ja mystikko Thomas Merton (1915-1968) on aiheesta kirjoittanut kirjassa Hiljainen elämä – Thomas Mertonin päiväkirjat (Basam Books, 2005) sivulla 75:

”Minua kauhistuttaa oma avuttomuuteni ja typeryyteni. Se nousee täydellisestä ja totaalisesta ja perääantamattomasta luottamuksesta omaan itseeni. Maailman silmissä se on hyve ja suuri voimanlähde! Mikä valhe ja älytön harha – joka luottaa itseensä, on vahva ja fiksu; joka luottaa itseensä, selviää kaikista ongelmista ilman sen kummempia vaikeuksia tai huolia.”

Itse olen esiintynyt suhteellisen paljon, pitänyt puheita yleisön edessä, esiintynyt muusikkona ja niin edelleen, mutta energia puheisiin tuli kylläkin sisältäni, mutta ei omasta itsestäni. Jumala soi minulle kaiken sen energian, Jumala sisälläni. Nyt sairaudesta huolimatta tunnen Jumalan rakkauden ja Hänet ympärilläni. Tunnen, kuinka hän suojelee, tarjoaa tukea ja turvaa.

Thomas Merton kirjoittaa samassa kirjassa sivulla 78 seuraavasti:

”Rukoilen hartaasti, että voisin antautua kokonaan Jumalalle Hänen tahtonsa mukaisesi ja lakata sekaantumasta asioihin omalla tahdollani – vain Jumala voi pelastaa minut omalta kömpelyydeltäni.”

Tärkeintä ihmisen elämässä on elvyttää suhde uudelleen Jumalaan. Se vaatii äärimmäistä nöyryyttä,ja siksi monien meistä, minä mukaan lukien, on hyvin vaikeaa nöyrtyä vaadittavalla tavalla. Olen tottunut elämään materialistista ja hedonistista elämää, joten kenties siksi Jumala katsoi bipolaarisuden sopivan kohdalleni. Olen kärsinyt sen tähden hyvin paljon ja kärsin edelleen, ja kaikki tämä kärsimys on vienyt minua lähemmäksi Jumalaa saaden minua samalla nöyrtymään.

Jumalan suunnitelma voi joskus tuntua epäreilulta, mutta silti Hän on aina oikeassa ja meidän tulee pimeästä yöstä huolimatta kulkea eteenpäin Jumalaan luottaen vaikka emme näkisi laisinkaan eteemme. Me emme ole koskaan yksin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s