Hengellinen raskausaika

Saarnaajan kirjassa todetaan (3:1):

”Kaikella on määrähetkensä, aikansa joka asialla taivaan alla.”

Olen huomannut blogini muuttuneen eräänlaiseksi päiväkirjaksi, jossa selvästi toistuvat minua askarruttavat tai inspiroivat kysymykset. Minulla on ajoittain vaikeuksia kokea yhteyttä Jumalaan, jolloin rukoilen enemmän, hiljennyn antautuakseni Jumalalle tavallista enemmän. Olen pohtinut, että ihmisen elämän ainoa todellinen tehtävä tässä ruumiissa on oppia tuntemaan Luojansa ja oppia palvelemaan Häntä.

Jumala on asettanut minut suuriin vaikeuksiin tällä hetkellä, mutta tiedän Hänen avullaan kestävän kaiken mitä eteeni tulee. Thomas Merton (1915-1968), trappistimunkki, mystikko, kirjailija ja runoilija on kirjoittanut teoksessaan Hiljainen elämä – Thomas Mertonin päiväkirjat (Basam Books, 2005) seuraavasti sivulla 101:

”Jumala saa meidät esittämään eniten kysymyksiä juuri silloin, kun Hän myös vastaa niihin. Hän antaa meille tarpeita, jotka vain Hän voi tyydyttä, ja luo meihin valmiuksia, joita Hän aikoo käyttää. Kaikki vaikeudet osoittautuvat todennäköisesti hengelliseksi raskausajaksi, joka johtaa uuteen syntymään ja mystiseen uudistumiseen.”

Ahdistus saa minut pelkäämään joka päivä. Usein ahdistukselle ja pelolle ei ole mitään syytä, usein taas on. Tälläkin hetkellä vatsaani korventaa nimeämätön pelko. Silti tunnen, että tämä kaikki on osa Jumalan suunnitelmaa, Mertonin sanoin hengellistä raskausaikaa, sillä suhteeni Jumalaan ei olisi näin syvä ilman sairastumistani.

Merton on samassa kirjassa myös kirjoittanut sivulla 129:

”Ainoa olennainen asia ei ole idea eikä ihanne: se on Jumala itse. Jumala, jota ei voi löytää punnitsemalla nykyhetkeä suhteessa menneeseen tai tulevaan, vaan yksin uppoutumalla nykyhetken ytimeen sellaisena kuin se on.”

Uppoutuminen rukoukseen, mietiskelyyn vie nykyhetken ytimeen, kauas pois arjen huolista ja murheista. Rukous on lepohetkeä ruumiille ja sielulle, ja silti täyttä työtä pyrkimyksessä yhteyteen Jumalan kanssa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s