Mitä on olla hyvä kristitty?

Pohdin tänään mitä on olla hyvä kristitty. Toki kysymystä voisi lähestyä hyvinkin skolastisen teologian tai kirkon virallisten määritelmien kautta, mutta pohdin asiaa toisesta näkökulmasta.

Kävin tänään kävelyllä Hietsun uimarannan läheisyydessä, josta löysin yksinäisen laiturin. Laituria kohti kävellessäni kaksi lokkia tappelivat keskenään ajaen toisiaan ilmassa takaa. Menin laiturin päähän ja istuin risti-istuntaan ja vain olin. Minua ahdisti sairauteni takia, mutta laiturilla ollessani sain kokea hieman rauhaa, Jumalan läsnäoloa. Katselin veneitä laitureissa ja sitä, kuinka turhamaisilta ne vaikuttivatkaan. Käänsin katseeni kimmeltävään veteen, joka näyttäytyi puhtaana ja aitona, kuin Kristuksen verenä, vastakohtana laitureiden veneisiin.

Olemiseni laiturilla ei keskity opinkappaleisiin tai vaikeaselkoiseen teologiaan, vaan ainoastaan Jumalaan. Minulle hyvänä kristittynä oleminen on pyrkimystä oppia tuntemaan Jumala, oppia rakastamaan ja palvelemaan Häntä koko sydämestään. Tästä seuraa väistämättä lähimmäisenrakkaus ja pyrkimys vaikuttaa asioihin myös globaalisti.

Kun rakkaus Jumalaan herää, se kasvaa oman itsen ulkopuolelle ehdottomana ja viattomana, vapaana kuin valkoinen kyyhky ja vahvana kuin kyntävä härkä. Rakkautta on tärkeää ruokkia päivittäisen rukoilun ja mietiskelyn kautta, jotta vähitellen mielen ja kehon täyttää ehdoton pyrkimys rakastaa Jumalaa tavalla, josta muodostuu ainoa tapa elää kristittynä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s