Miksi lopetin zazenin harjoittamisen?

Tunnen vastustamatonta halua kirjoittaa hieman menneisyydestäni ja yhdestä sanasta, joka määritteli minua kokonaisvaltaisesti hyvin pitkän aikaa: zen.

Harjoitin zenbuddhalaista mietiskelyä, zazenia, aina lukiovuosista 1996 vuoteen 2012. Perustin Suomeen ensimmäisen soto zen -koulukunnan ryhmän saatuani Japanissa 2009 luvan perimyslinjan johtajalta Gudo Nishijimalta.

Ryhmän nimi oli aluksi Dogen Sangha Finland ja jonkin ajan päästä muutin sen Kajo Zendoksi. Ryhmä toimii edelleen ja olen siitä hyvin iloinen.

Miksi sitten lopetin zazenin harjoittamisen ja annoin ryhmän muiden käsiin? Kirjoitan nyt puhtaasti subjektiivisesti eli omat kokemukseni ovat omia kokemuksiani enkä edes yritä yleistää niitä koskemaan yleisesti zazenin harjoittamista.

Lopetin harjoittamisen, koska sisimpäni alkoi kaipaamaan jotain elävää ja persoonallista. Zazenissa kokemani tyhjyys tuntui vievän minua kauemmas kutsumuksesta, jota aloin tuntemaan. Aloin tuntemaan yhä useammin Jumalan läsnäoloa zazenissa, ja se sai minut etääntymään zenbuddhalaisuudesta, jota olin jo pitkään harjoittanut. Tiedän, että zazenia harjoittavat eivät hyväksy mielipidettäni Jumalan läsnäolon kokemisesta zazenissa, mutta minulle se oli todellista.

Zazenissa kokemani tyhjyys oli kylmää ja kuollutta, ja mielenrauha, jota zazenista sain, tuntui vain pieneltä maistiaiselta siitä, mitä todella on kokea todellisuus Jumalan rakkauden kautta puhtaana ja viattomana. Zen-perinteessä puhutaan pienistä valaistumisista eli kenshoista, jotka itse näen Jumalan näyttäytymisenä, sillä mitä muuta valaistuminen on kuin Jumalan valtakuntaan astumista?

Mainokset

2 comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s