Kääntyminen katolilaisuuteen

Aivan kuten zenbuddhalainen ryhmä, sangha on harjoittajille oma ”koti”, myös kristitylle kirkko on oma ”koti”, turvasatama, jossa jakaa yhteistä Jeesus Kristuksen sanomaa, vaikka muita ei juurikaan tapaisi. Kollektiivinen tietoisuus yhteisöllisyydestä on silti ensiarvoisen tärkeää rakennettaessa luottamusta Jumalan perheeseen.

Kuulun tällä hetkellä ev.lut. kirkkoon, mutta päivä päivältä tunnen etääntyväni siitä yhä enemmän. Olen lukenut paljon katolilaisen munkin Thomas Mertonin (1915-1968) tekstejä sekä Katolisen kirkon katekismusta. Katekismus on puhutellut minua hyvin paljon, jossa aistin Jumalan sanomaa myös puettuna mystiikan muotoon.

Kääntyminen vie aikaa melkein vuoden verran, jossa oleellisessa osassa on johdantokurssille osallistuminen. Osallistun kurssille avoimin mielin ja annan sydämeni viedä minua sinne suuntaan, minne minun kuuluu kulkea. Nyt toistaiseksi ainoa kutsumukseni on palvella ja rakastaa Jumalaa kristittynä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s