Maanantain mietteitä

Olen edelleen sairaalassa hoidossa, joten käyn täältä käsin tarvittaessa sovituissa menoissa. Tänään alkoi graduseminaari, jota odotan mielenkiinnolla, vaikkakaan en oloni takia ollut niin läsnä kuin normaalisti olisin. Selvisin kuitenkin siitä ja tiedän selviäväni jatkossakin.

Päivän odottamani kohokohta oli kuitenkin johdantokurssi katolilaisuuteen, joka kestää kevääseen toukokuulle asti. Tunsin oloni seurakuntasalissa kotoisaksi ja isä Marco Pasinaton puheet tuntuivat osuvan suoraan sydämeen.

Välillä on mielenkiintoista katsoa taakse menneisyyteen ja huomata, kuinka polku on kiemurrellut ja kuinka on päätynyt nykytilanteeseen. Lukioajoista asti minulle on ollut hyvin tärkeää etsiä sitä, josta ei voi riittävin sanoin puhua, jota ei voi nähdä, ja jonka voi vain kokea. Zazenin harjoittaminen palveli oman aikansa, samoin kuin Krishna-liikkeen opetukset. Ev. lut. kirkko on myös tarjonnut väylää Jumalan rakastamiseen, kunnes vähitellen olen kypsynyt ajatukselle katolilaisuudesta. Kristillinen mystiikka on minulle hyvin tärkeää ja esimerkiksi Thomas Mertonin (1915-1968) kirjoitukset ovat hyvin läheisiä. Tunnen hänen tekstiensä kautta saavani maistaa hivenen Jumalan valtakuntaa ja todellisuudessa maistankin, koska Merton tiesi mistä kirjoitti.

Mikä suuntamme ikinä onkaan, meidän tulee luottaa Jumalaan, koska Hän tietää minne olemme matkalla. Jos pyrimme rakastamaan Jumalaa puhtain sydämin, emme ole koskaan eksyksissä. Kärsimys ja onni ovat vain osia suuresta palapelistä. Pyrkimys rakastaa Jumalaa tarjoaa sisäistä rauhaa, ja sillä tiellä ollessamme menemme koko ajan oikeaan suuntaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s