Takaisku kääntymiselle

Kääntymiseni katolilaisuuteen sai eilen kovan takaiskun. Kävin tapaamassa kirkkoherraa, joka oli oikein miellyttävä henkilö. Pidin hänestä kovasti. Mutta kun puheeksi tuli avioero ja uudelleen avioitumiseni, hän sanoi sen olevan vakava ongelma, joka käsiteltäisiin hiippakunnan oikeusistuimessa. Lisäksi minun tulisi löytää todistaja, joka vahvistaisi edellisen avioliittoni olleen epäpätevä tai väärin motiivein solmittu.

En ymmärrä kirkon kantaa avioeroon enkä varsinkaan sitä, että minun tulisi löytää todistaja vahvistamaan ensimmäisen avioliittoni olleen epäpätevä. Pidän tätä niin vakava eettis-moraalisena ongelmana, että en voi jatkaa kääntymisprosessia katolilaisuuteen. Palaan siis takaisin ev.lut. kirkon. huomaan, josta en ollut eronnut tässä välissä.

Se, että en jatka kääntymysprosessia, ei vähennä mielenkiintoani katolilaisten kirjoittajien, kuten Thomas Mertonin sanojen tutkimiseen. Rakastan hänen tekstejään ja niistä välittyvää rakkautta Jumalaa kohtaan.

Elämä yllättää ja koskaan ei voi tietää mitä seuraavaksi tapahtuu. Kaikki on Jumalan käsissä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s