Rakkaudesta Krishnaan

En ole valitettavasti vähään aikaan kirjoittanut tänne mitään, koska ei ole ollut inspiraatiota ja oloni on ollut vaihteleva. Nyt olen taas sairaalassa lepäämässä ja minulla on enemmän aikaa kirjoitella.

Kaksisuuntainen mielialahäiriö on salakavala sairaus, joka pitää minua otteessaan tavalla tai toisella. En ole vielä oppinut elämään sen kanssa, vaan psyykkiset laskut pohjamutiin ovat ajoittain todella rajuja. Siksi olen taas sairaalassa ja opettelen tuntemaan itseäni ja identiteettiäni. Aloitin muutama viikko sitten uuden harrastuksen, jousiammunnan, jonka meditatiivisyys on tehnyt minulle hyvää.

Olen vuodesta 2012 asti palloillut kristinuskon ja Krishna-liikkeen välillä. Kummatkin ovat pitäneet minua otteessaan, mutta viimeisen kuukauden aikana Krishna-liike on pääsemässä voitolle. Heidän opetuksensa puhuttelevat minua hyvin syvästi. En ole kuitenkaan leikkaamassa hiuksiini päätupsua (sikha) tai rakentamassa kotiin alttaria, vaan annan hiusten ja parran kasvaa rakastaen Krishnaa ja hänen palvelijoitaan omassa pienessä arjessamme.

Srila Prabhupada, Kansainvälisen Krishna-tietoisuus -liikkeen perustaja-acharya on todennut kirjassa Bhakti-jooga sivuilla 172-173 seuraavasti Hare Krishna -mantrasta:

” pyydämme=”” teitä=”” kokeilemaan=”” sitä.=”” toistakaa=”” sitä=”” kotonanne=”” tai=”” missä=”” tahansa.=”” hare=”” krishna=”” -mantralle=”” ei=”” ole=”” rajoituksia,=”” jotka=”” koskevat=”” aikaa,=”” olosuhteita=”” ympäristöä.=”” ei.=”” niyamitah=”” smarane=”” na=”” kalah.=”” krishnaa=”” voi=”” mietiskellä=”” tahansa,=”” milloin=”” mitään=”” muuta=”” mietiskelyä=”” harjoittaa=”” kadulla=”” kävellessä,=”” mutta=”” tätä=”” voi.=”” teettekö=”” työtä=”” käsillänne?=”” voitte=”” samalla=”” toistaa=”” krishnaa.=”” se=”” on=”” hienoa.

Krishna on Jumalan täydellinen nimi. Sanskritin sana krishna tarkoittaa ’kaikkia viehättävää’. Ja rama tarkoittaa ’korkeinta iloa’. Jos Jumala ei ole kaikkia viehättävä ja täynnä ylintä iloa, mikä Jumalan merkitys silloin olisi? Jumalan on oltava kaiken ilon lähde, kuinka muuten olisimme Häneen tyytyväisiä? Sydän halajaa iloa. Jos Jumala ei pysty tyydyttämään teitä kaikilla iloilla, kuinka Hän voi olla Jumala? Ja Hänen on oltava myös kaikkia viehättävä. Jos Jumala ei viehätä jokaista, kuinka Hän voisi olla Jumala? Krishna on kaikkia viehättävä.

Hare Krishna -mantra ei ole jollekin lahkolle kuuluva mantra. Kuullessaan nimet Hare, Krishna ja Rama joku voi ajatella: ’Miksi meidän pitäisi toistaa hindunimiä?’ Vain lahkolainen ajattelee näin. Herra Caitanya sanoi: ’Jos tunnette jonkin muun Jumalan aidon nimen, voitte toistaa sitä. Mutta toistakaa jotain Jumalan nimeä.’ Tämä on Krishna-tietoisuus -liikkeen ohje. Älkää siis luulko, että yritämme käännyttää teidät kristityistä hinduiksi. Pysykää kristittyinä, juutalaisina tai muslimeina, sillä ei ole merkitystä. Jos todella haluatte täydellistää elämänne, yrittäkää kehittää uinuvaa rakkauttanne Jumalaan. Se on elämän täydellistymä.

Sa vai pumsam paro dharmo yato bhaktir adhoksaje. Voitte tunnustaa mitä tahansa uskontoa, mutta testataksenne onko uskontonne täydellinen tai oletteko itse täydellinen, teidän on nähtävä, oletteko kehittäneet rakkauttanne Jumalaan. Nyt me jaamme rakkautemme monelle taholle. Kun kaikki tuo rakkaus kohdistetaan vain Jumalaan, se on rakkauden täydellistymä. Rakkautta meissä on, mutta koska olemme unohtaneet suhteemme Jumalaan, kohdistamme rakkautemme koiriin. Se on ongelmamme. Meidän on siirrettävä rakkautemme koirista Jumalaan. Se on elämän täydellistymä.

Emme opeta jotain tietyntyyppistä uskontoa. Opetamme vain, että teidän olisi opittava rakastamaan Jumalaan. Se onnistuu toistamalla Hare Krishna -mantraa.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s