Aineellinen maailma ja ilon lähde

Aineellisessa maailmassa eläessämme koemme kaikenlaista kärsimystä. Yritämme tyydyttää sisintämme materialistisin tavoin kuten uusilla tavaroilla. Kuvittelemme, että raha tuo onnea tai että julkkiksilla elämä on helpompaa ja miellyttävämpää.

Totuus kuitenkin on, että aineellisessa maailmassa me kärsimme. Yksikään aineellinen asia, tunne tai tavara ei tuo kärsimykseemme helpotusta. Kansainvälisen Krishna-tietoisuus -liikkeen perustaja-acharya A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada on sanonut (kirjasta Bhakti-jooga, sivu 36):

”Emme ymmärrä, että ruumis on aina klesada eli jatkuvan kivun aiheuttaja. Joskus saatamme tuntea hieman mielihyvää, mutta itse asiassa ruumis on täynnä kipua. Tähän yhteyteen sopii kuvaus entisaikojen rangaistusmenetelmästä. Aikoinaan, kun viranomaiset halusivat rangaista rikollista, he sitoivat hänen kätens, veivät hänet keskelle jokea ja työnsivät hänet veteen. Kun hän oli hukkumaisillaan, he vetivät hänet hiuksista ylös ja antoivat vetää henkeä. Sitten he työnsivät hänet jälleen veteen. Tämä oli eräs rangaistuksista.

Vastaavasti kaikki se vähäinen mielihyvä, jota tunnemme täällä aineellisessa maailmassa, on aivan kuin tuon rikollisen kokema hetkellinen helpotus, kun hänet nostettiin vedestä. Ankaraa kärsimystä ja hetkittäistä helpotusta – sellaista on elämä aineellisessa maailmassa.”

Elämme kali-yugan eli riidan ja tekopyhyyden aikakautta, jolloin kärsimys korostuu. Harva se päivä näemme uutisista väkivaltaa, sortoa ja sotaa. Yhteiskunta ylistää valtaa, rahaa ja kunniaa, jolloin moni saattaa ajatella, että ollakseen onnellinen täytyy olla menestynyt ja vauras. Srila Prabhupada on sanonut (kirjasta Bhakti-jooga, sivu 38):

”Ihmiselämässä elävän olennon tulisi luopua aistinautintojen suomasta onnesta, mikä on kuin kangastusta aavikolla, ja sen sijaan yrittää saavuttaa henkistä onnea.

Voimme herätä tähän korkeampaan onneen toistamalla Hare Krishna -maha-mantraa: Hare Krishna, Hare Krishna, Krishna Krishna, Hare Hare / Hare Rama, Hare Rama, Rama Rama, Hare Hare. Mantran toistaminen on yksinkertaista mutta voi lievittää kaikkia kärsimyksiämme aineellisessa maailmassa.

Kärsimyksiimme ovat syynä monet likaiset asiat sydämessämme. Olemme kuin rikollisia, joilla on saastaa sydämessään. Rikollinen ajattelee olevansa onnellinen, jos vain suinkin saa haluamansa. Henkensä uhallakin hän tekee rikoksen. Rosvo tietää saavansa rangaistuksen, jos poliisi pidättää hänet, mutta siitäkin huolimatta hän varastaa. Miksi? Nunam pramattah. Hän on hulluna aistinautintoihin. Siinä kaikki.

Meidän on puhdistettava sydämemme likaisista toiveista, jotka pakottavat meidät etsimään aistinautintoja ja kärsimään. Tällä aikakaudella tämä puhdistautuminen on hyvin, hyvin helppoa: toistakaa vain Hare Krishna -mantraa, jonka Caitanya Mahaprabhu on antanut. Muuta ei tarvita. Ceto-darpana-marjanam bhava-maha-davagni-nirvapanam. Jos lausutte Hare Krishna -mantraa, pääsette kärsimyksistä, jotka jatkuva vaellus ruumiista toiseen aiheuttaa. Mantran laulaminen on hyvin yksinkertaista. Kastilla, arvolla, kansalaisuudella, ihonvärillä tai yhteiskunnallisella asemalla ei ole merkitystä. Ei. Jumalan armosta jokaisella on kieli ja korvat. Siis jokainen voi laulaa Hare Krishna, Hare Krishna, Krishna Krishna, Hare Hare / Hare Rama, Hare Rama, Rama Rama, Hare Hare. Laulakaa Hare Krishnaa ja tulkaa onnellisiksi.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s